vrijdag 5 maart 2010

ReportageIk heb een artikel geschreven voor het maart-april nummer van Maison en france. Het is een kort overzicht van hoe we in die vier jaar dat we ons Franse huis hebben zijn te werk gegaan. Hoe we ons de Franse manier van werken en denken wisten eigen te maken, om met een langzame haast toch voldoende resultaten te bereiken.

Volgende week vertrek ik voor enkele weken naar ons huis, om een en ander af te werken. Evolutie van de werken kunnen jullie in deze blog gedurende de komende weken verwachten. Al is er ginds nog geen telefoon, laat staan internetaansluiting, ik hoop toch om via een internetcafĂ© in de buurt (ginds zal dat dan wellicht een internet-bar-tabac heten vermoed ik) deze blog wat up to date te houden, en contacten te onderhouden met ’le Nord’ ... graag tot schrijfs op lukas.sabbe@telenet.beEen kort fragment uit het artikel:

..."Op een gegeven ogenblik stonden enkel nog de oude hoofdmuren van het huis overeind. Het door ons bedacht plan was, om de oude vorm en karakter van het huis op te waarderen met hedendaagse en ecologisch verantwoorde middelen. Zonder de kosten de hoogte in te jagen, hebben we gekozen voor een algemeen en duurzaam comfort. De ramen zijn in aluminium, en dus onderhoudsvrij. De isolatie van muren en dak is uitgevoerd met natuurlijke materialen als houtvezel en vlas. Deze is behalve tegen koude, ook tegen de zomerse warmte functioneel. Alle gebruikte materialen houden het huis dampopen. Deze eigentijdse aanpak in vormgeving en materiaalkeuze geeft een leuk contrast met het oorspronkelijk rustiek karakter van het huis. Ondertussen heeft de aannemer zowel binnen als buiten de wanden uitgelijnd en bezet met kalkmortel. Zelf werken we de isolatie af en leggen we de leidingen voor elektriciteit, verwarming en sanitair.”

Als het meezit ben ik dus volgende week sanitaire leidingen aan het leggen...

Ik dank Michiel Bom, hoofdredacteur van Maison en France, voor het publiceren van mijn artikel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Veel succes Lukas met het sanitair!
Piet